SURFnet

SURF_NET_logo

Werken bij SURFnet

De SURF-organisatie bestaat uit de 3 werkmaatschappijen SURFmarket, SURFnet en SURFsara, en het SURF-bureau. Binnen de werkmaatschappijen vinden de innovatie en de ontwikkeling van de producten en diensten van SURF plaats. Het SURF-bureau verzorgt de bestuurlijke afstemming en ondersteunt de coöperatie.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NzIaKIt9ldA]

SURFnet zorgt ervoor dat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudig en grenzeloos kunnen (samen)werken met de best mogelijke ICT-voorzieningen. Daarvoor leveren we een supersnel en betrouwbaar netwerk met innovatieve, hoogwaardige ICT-diensten.

Het beste netwerk voor onderwijs en onderzoek
Werk je bij SURFnet, dan staat het woord ‘innovatie’ nog net niet op je voorhoofd geschreven. We leveren innovatieve ICT-diensten, maar we rusten nooit op onze lauweren. Met ruim 100 collega’s werken we aan de verdere ontwikkeling van deze diensten. En we denken altijd na over nieuwe technieken voor het netwerk: hoe kan het nog sneller, betrouwbaarder en stabieler? Dat doen we natuurlijk omdat we onze neus graag in de nieuwste technieken steken. Maar vooral om te zorgen dat onze gebruikers in het Nederlandse onderzoek en onderwijs met de beste ICT ter wereld kunnen werken.

Aan de slag bij SURFnet
De belangrijkste uitgangspunten voor het werken bij SURFnet zijn:
Werken in een ambitieuze, maar informele omgeving
Je zet je voor de volle 100% in voor de innovatieve dienstverlening van SURFnet. En dat kan op je gympen of in jasje-dasje.
Kennis opdoen en delen
Bij SURFnet krijg je alle ruimte om nieuwe kennis op te doen, bijvoorbeeld in de vorm van opleidingen. En die kennis deel je ook, bijvoorbeeld door te presenteren op een congres, waardoor collega’s en andere vakgenoten weer iets van jou leren.
Kansen voor aanstormend talent

Het Jong Talent-programma van SURFnet biedt starters met een hbo- of universitair diploma 2 jaar de kans om werkervaring op te doen, met uitzicht op een vaste baan bij SURFnet. Ook is het mogelijk om stage te lopen.

Oud-Helixiaan Thijs van der Horst, inmiddels New Business Developer, nam deel aan het Jong-Talent-programma: lees hier zijn ervaringen. Of lees de ervaringen van zijn collega Wladimir, inmiddels beleidsadviseur Innovatie en Technologie, maar ook gestart binnen het Jong-Talent-programma.

Vacatures