Bedrijvenmarkt

De bedrijvenmarkt vindt dit jaar plaats op dinsdag 8 maart 2022 vanaf 19:00 uur. De bedrijvenmarkt is een avond waarbij studenten en bedrijven op een informele manier met elkaar in contact komen. 

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de bedrijvenmarkt en/of een ander interactiemoment met onze leden? Helix biedt diverse mogelijkheden om uw bedrijf zichtbaarder te maken. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de commissaris extern via een e-mail naar extern@nwsvhelix.nl, of telefonisch via 06-47028776, t.a.v. Oscar ten Kate.

Company Fair

This year’s Company Fair takes place on Tuesday March 8th 2022 at 19:00h. It is a day during which students and companies are able to connect and get to know each other. 

Are you interested in a place on our Company Fair and/or another moment of interaction with our members? Helix provides various possibilities to give your company more exposure. Get in touch with the commissioner of external relations by sending an e-mail to extern@nwsvhelix.nl, or call to 06-47028776 and ask for Oscar ten Kate. 


Partners van dit jaar / Partners from this year

Innovatie voor het landoptreden

Snellere processoren, kunstmatige intelligentie (AI), biogenetica, neuroscience, quantum computing en andere innovatieve ontwikkelingen dringen door tot in de hele maatschappij. Ook beïnvloeden deze ontwikkelingen het toekomstige militaire vermogen van Defensie. Om het innovatieve vermogen van Defensie te versterken en de organisatie wendbaar en adaptief te maken, heeft elk Defensieonderdeel een eigen innovatieafdeling. De afdeling Concept Development & Experimentation is de innovatieafdeling van de Landmacht, waar innovatieve ideeën omgezet worden in vernieuwende oplossingen voor het landoptreden. Binnen de Landmacht vindt innovatie plaats in een netwerk van spelers. CD&E is hierin een katalysator bij experimenten en samenwerkingen buiten Defensie. We zoeken hierin actief de verbinding met civiele partners en hebben een focus op samenwerken met het Nederlandse MKB.

Op dit moment focussen wij op zes hoofdthema’s, waarbinnen we ook opdrachten voor studenten kunnen uitzetten. Deze hoofdthema’s zijn Militaire logistiek, Informatie gestuurd optreden (IGO), Militaire Gezondheidszorg, Energietransitie, Autonome systemen en Opleiding, training en simulatie. Voor elk van deze onderwerpen zoeken we actief naar innovatieve oplossingen die helpen de Landmacht relevant en waar nodig dominant te houden in het operationele domein. Dit betekent dat we niet alleen zoeken naar oplossingen die in Nederland in een veilige, civiele omgeving, toepasbaar zijn, maar juist naar oplossingen die in extreme situaties bij operaties en uitzendingen hun waarde tonen voor ons militair optreden. Voor studenten betekent dit dat zij bij ons aan uitdagende cases kunnen werken, in een unieke setting en voor een groot maatschappelijk doel: beschermen wat ons dierbaar is.


Pioniers van de nieuwe generatie!

Wij zijn Hieroo. Wij zijn de pioniers van de nieuwe generatie! De basis van ons traineeship is lokaal voor lokaal. Consultancy opdrachten doen bij organisaties in regio Utrecht, bouwen aan netwerk van lokaal talent en lokaal impact maken, dat is waar Hieroo voor staat! Daarnaast volg je een sterk opleidingsprogramma van Sioo met trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je leert jezelf kennen, je leert professioneel te handelen, je krijgt een groot netwerk, je ziet meerdere organisaties van binnen én je draagt bij aan maatschappelijke innovaties. Hierdoor blijf je leren en écht bijdragen met jouw kennis en vaardigheden om jouw stad nog mooier te maken! 


Combineer je affiniteit met technologie en enthousiasme voor (circulaire) innovaties!

Innofunding realiseert sinds 2005 succesvolle financieringstrajecten voor innovatieve projecten.
Voor risicovolle investeringen in innovatie bestaan verschillende soorten overheidsregelingen, zoals subsidies, fiscale voordelen, kredieten, en (internationale) regelingen voor consortia. Wij kunnen zo vooral Technologische ondernemers helpen om financiering te verkrijgen voor het ontwikkelen en realiseren van hun innovaties te realiseren, te commercialiseren en/of op te schalen.

Het op de juiste wijze koppelen van ondernemingsstrategie, ontwikkelroadmap, markt en (subsidie)regeling is maatwerk. Innofunding schrijft zelf subsidieaanvragen, ontwikkelplannen en businessplannen voor bedrijven van start-ups tot scale-ups en van familiebedrijven tot beursgenoteerde corporaties. Wij richten ons op regelingen van Europese, nationale en regionale overheden. Wij ondersteunen projecten van A tot Z en bieden veel kennis, ervaring en netwerken om innovatiestrategieën succesvol te definiëren en bedrijven tot aan de marktintroductie van veelbelovende nieuwe ideeën te financieren.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers met ambitie, een goede pen en een creatief denkvermogen. Het is een pré als je verstand hebt van het ontwikkelen van programmatuur (ICT).


Market Introductions of MedTech and eHealth innovations

MedScaler helps innovative MedTech and eHealth companies worldwide with market introductions and implementing their solutions in the B2B healthcare market. Our motto: market introductions done right. As Health Innovator at MedScaler, you work with promising innovations from abroad. You are responsible for the contact with both clients and healthcare professionals in the market, being the linking pin between the two. MedScaler is a young, ambitious company with an open atmosphere where you get the opportunity to carry full responsibility for your own projects from day one, allowing you to learn quickly and become an expert in no time. 


Draag bij aan de ontwikkeling van innovatieve startups en scale-ups!

Sira Incentives is een snelgroeiend financieel-technisch adviesbureau, dat als intermediair actief is in de Lifescience & MedTech, innovatieve ICT,  Energie en Duurzaamheid & Circulaire economie, met de focus op het begeleiden van subsidie- en kredietaanvragen. Sira Incentives maakt onderdeel uit van Sira Companies, verder bestaande uit Sira Consulting. Met onze gezamenlijke ervaring zijn wij in staat om op een zeer snelle manier gedegen begrip te verkrijgen van de processen en ontwikkelingsplannen van onze klanten. Door ruime ervaring in de verschillende sectoren en een breed netwerk van kleine en grote Nederlandse klanten onderscheiden wij ons van onze concurrentie.

Ons bedrijf kenmerkt zich door de ruimte die wij mensen bieden om persoonlijke invulling te geven aan hun ambities; een informele sfeer en ondernemerschap is daarbij een duidelijk uitgangspunt. Wij zijn een jong, sterk, gemotiveerd en ambitieus team waarin veel aandacht wordt gegeven aan het behouden van een collegiale teamspirit. De voordelen van een klein team zijn de korte lijnen en het ontbreken van bureaucratie en vastgeroeste hiërarchische structuren.


Amped opereert transparant vanuit kennis, complementaire netwerken, data en IT. Wij verbinden bewezen verdienmodellen op basis van best practices om tot resultaat te komen. Wij gebruiken onze kennis voor betekenisvolle IT en Food projecten en zijn de grondleggers van diverse bedrijven, initiatieven en bewegingen. Een van deze bedrijven is Local2Local waar we sinds 2014 hard gewerkt hebben aan een duurzaam perspectief voor boeren en de verbinding tussen burgers en boeren. Dit doen wij op lokaal, regionaal, nationaal en Europees niveau door intensieve en structurele samenwerking met iedereen die hier belang bij heeft. Alleen ga je sneller, samen ben je sterker. De kern van deze samenwerkingen is het bouwen van communities, een grondlegger hiervan zijn studenten communities die wij in staat stellen om te werken aan impactvolle projecten. Wij geloven dat zij de changemakers zijn van de toekomst!