Bedrijvenmarkt

De bedrijvenmarkt vindt dit jaar plaats op dinsdag 8 maart 2022 vanaf 13:15 uur. De bedrijvenmarkt is een avond waarbij studenten en bedrijven op een informele manier met elkaar in contact komen. 

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de bedrijvenmarkt en/of een ander interactiemoment met onze leden? Helix biedt diverse mogelijkheden om uw bedrijf zichtbaarder te maken. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de commissaris extern via een e-mail naar extern@nwsvhelix.nl, of telefonisch via 06-47028776, t.a.v. Oscar ten Kate.

Company Fair

This year’s Company Fair takes place on Tuesday March 8th 2022 at 13:15h. It is a day during which students and companies are able to connect and get to know each other. 

Are you interested in a place on our Company Fair and/or another moment of interaction with our members? Helix provides various possibilities to give your company more exposure. Get in touch with the commissioner of external relations by sending an e-mail to extern@nwsvhelix.nl, or call to 06-47028776 and ask for Oscar ten Kate. 


Partners van dit jaar / Partners from this year

Innovatie voor het landoptreden

Snellere processoren, kunstmatige intelligentie (AI), biogenetica, neuroscience, quantum computing en andere innovatieve ontwikkelingen dringen door tot in de hele maatschappij. Ook beïnvloeden deze ontwikkelingen het toekomstige militaire vermogen van Defensie. Om het innovatieve vermogen van Defensie te versterken en de organisatie wendbaar en adaptief te maken, heeft elk Defensieonderdeel een eigen innovatieafdeling. De afdeling Concept Development & Experimentation is de innovatieafdeling van de Landmacht, waar innovatieve ideeën omgezet worden in vernieuwende oplossingen voor het landoptreden. Binnen de Landmacht vindt innovatie plaats in een netwerk van spelers. CD&E is hierin een katalysator bij experimenten en samenwerkingen buiten Defensie. We zoeken hierin actief de verbinding met civiele partners en hebben een focus op samenwerken met het Nederlandse MKB.

Op dit moment focussen wij op zes hoofdthema’s, waarbinnen we ook opdrachten voor studenten kunnen uitzetten. Deze hoofdthema’s zijn Militaire logistiek, Informatie gestuurd optreden (IGO), Militaire Gezondheidszorg, Energietransitie, Autonome systemen en Opleiding, training en simulatie. Voor elk van deze onderwerpen zoeken we actief naar innovatieve oplossingen die helpen de Landmacht relevant en waar nodig dominant te houden in het operationele domein. Dit betekent dat we niet alleen zoeken naar oplossingen die in Nederland in een veilige, civiele omgeving, toepasbaar zijn, maar juist naar oplossingen die in extreme situaties bij operaties en uitzendingen hun waarde tonen voor ons militair optreden. Voor studenten betekent dit dat zij bij ons aan uitdagende cases kunnen werken, in een unieke setting en voor een groot maatschappelijk doel: beschermen wat ons dierbaar is.


Combineer je affiniteit met technologie en enthousiasme voor (circulaire) innovaties!

Innofunding realiseert sinds 2005 succesvolle financieringstrajecten voor innovatieve projecten.
Voor risicovolle investeringen in innovatie bestaan verschillende soorten overheidsregelingen, zoals subsidies, fiscale voordelen, kredieten, en (internationale) regelingen voor consortia. Wij kunnen zo vooral Technologische ondernemers helpen om financiering te verkrijgen voor het ontwikkelen en realiseren van hun innovaties te realiseren, te commercialiseren en/of op te schalen.

Het op de juiste wijze koppelen van ondernemingsstrategie, ontwikkelroadmap, markt en (subsidie)regeling is maatwerk. Innofunding schrijft zelf subsidieaanvragen, ontwikkelplannen en businessplannen voor bedrijven van start-ups tot scale-ups en van familiebedrijven tot beursgenoteerde corporaties. Wij richten ons op regelingen van Europese, nationale en regionale overheden. Wij ondersteunen projecten van A tot Z en bieden veel kennis, ervaring en netwerken om innovatiestrategieën succesvol te definiëren en bedrijven tot aan de marktintroductie van veelbelovende nieuwe ideeën te financieren.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers met ambitie, een goede pen en een creatief denkvermogen. Het is een pré als je verstand hebt van het ontwikkelen van programmatuur (ICT).


Market Introductions of MedTech and eHealth innovations

MedScaler helps innovative MedTech and eHealth companies worldwide with market introductions and implementing their solutions in the B2B healthcare market. Our motto: market introductions done right. As Health Innovator at MedScaler, you work with promising innovations from abroad. You are responsible for the contact with both clients and healthcare professionals in the market, being the linking pin between the two. MedScaler is a young, ambitious company with an open atmosphere where you get the opportunity to carry full responsibility for your own projects from day one, allowing you to learn quickly and become an expert in no time. 


Draag bij aan de ontwikkeling van innovatieve startups en scale-ups!

Sira Incentives is een snelgroeiend financieel-technisch adviesbureau, dat als intermediair actief is in de Lifescience & MedTech, innovatieve ICT,  Energie en Duurzaamheid & Circulaire economie, met de focus op het begeleiden van subsidie- en kredietaanvragen. Sira Incentives maakt onderdeel uit van Sira Companies, verder bestaande uit Sira Consulting. Met onze gezamenlijke ervaring zijn wij in staat om op een zeer snelle manier gedegen begrip te verkrijgen van de processen en ontwikkelingsplannen van onze klanten. Door ruime ervaring in de verschillende sectoren en een breed netwerk van kleine en grote Nederlandse klanten onderscheiden wij ons van onze concurrentie.

Ons bedrijf kenmerkt zich door de ruimte die wij mensen bieden om persoonlijke invulling te geven aan hun ambities; een informele sfeer en ondernemerschap is daarbij een duidelijk uitgangspunt. Wij zijn een jong, sterk, gemotiveerd en ambitieus team waarin veel aandacht wordt gegeven aan het behouden van een collegiale teamspirit. De voordelen van een klein team zijn de korte lijnen en het ontbreken van bureaucratie en vastgeroeste hiërarchische structuren.


Onze Healthcare consultants hebben verstand van processen, systemen en mensen. Van hoe die zich tot elkaar verhouden en wat het betekent als ze veranderen. Uiteraard is onze kennis up-to-date en toepasbaar in de dagelijkse praktijk van zorginstellingen in de hele keten – van VVT en gehandicaptenzorg tot GGZ en van verzekeraar tot ziekenhuis. De rol van onze professionals kan uitvoerend, adviserend of leidend zijn, zolang het doel is om de zorg beter te maken.


Wij verbinden innovatieve organisaties met subsidies en financieringen. Zo helpen wij grenzen te verleggen.Bij Vindsubsidies geloven wij erin dat vooruitgang een kans verdient omdat innovaties grenzen verleggen. Wij leven in een wereld waarin eigenlijk niets meer onmogelijk is. Waarin ambitieuze plannen worden omgezet in realiteit. Daar dragen wij van Vindsubsidies graag aan bij. Het vormt onze drijfveer om vandaag mee te werken aan de wereld van morgen.


Talent voor Transitie biedt een open traineeship voor startende professionals met een intrinsieke motivatie om beweging te creëren. In een periode van twee jaar zetten TvT-ers hun schouders onder uitdagende projecten bij ambitieuze organisaties. Tegelijkertijd volgen zij hét TvT-ontwikkelprogramma voor professionele en persoonlijke groei.


Ugoo is gespecialiseerd in het analyseren van innovatietrajecten, het formuleren van subsidieaanvragen en het begeleiden en verbreden na toekenning. Want een hogere subsidieopbrengst en volledige ontzorging betekenen simpelweg meer tijd en ruimte voor ontwikkeling.


In de gebouwde omgeving zijn er volop kansen om energiebesparingen te realiseren, duurzaamheid en welzijn van de mensen te vergroten. BAM Energy Systems werkt hier al vele jaren met succes aan. Zo leveren en beheren we energie en duurzame energiesystemen voor kantoren en woningen. We geven garanties op energieverbruik, de energierekening én op het comfort en welzijn van de gebruikers van vastgoed. Monitoren energieprestaties van gebouwen en vergroten het voorspellend vermogen op basis van door ons verzamelde data. En ontwikkelen nieuwe energieconcepten. Kortom, we zijn dé partner als het gaat om ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en exploiteren van energiezuinige en duurzame gebouwen, woningen en systemen.