Opzet

Helix Consulting wordt gerund door een commissie die bestaat uit vier studenten van de studies aangesloten bij Helix. Omdat Helix Consulting gekoppeld is aan de studievereniging Helix, wordt de commissie begeleid door een van de bestuursleden van de vereniging. Deze commissie zorgt onder meer voor het binnenhalen van cases, het selecteren van de projectteams en het begeleiden van de cases.

De projectteams bestaan uit studenten van de bachelor Natuurwetenschap en innovatiemanagement en van de masters Innovation Sciences en Sustainable Business and Innovation. Zij worden geselecteerd aan de hand van CV, cijferlijst en motivatie. Uit de aanmeldingen wordt een gevarieerd projectteam samengesteld, waarin het leerdoel van de studenten bovenaan staat.

Naast de begeleiding vanuit de commissie, ontvangt het projectteam ook feedback van een docent van het Departement Copernicus Institute of Sustainable Development en een feedbackorgaan, bestaande uit twee studenten met consultancy-ervaring. Op deze manier wordt de kwaliteit van de cases van Helix Consulting gewaarborgd.