Commissies

AcCo

De Acquisitie Controlecommissie is een commissie die het bestuur ondersteunt en structureel toezicht houdt op de voortgang en kwaliteit van samenwerkingsverbanden met bedrijven. In de AcCo 2023-2024 zitten:
– Jasper Groeneveld
– Oscar ten Kate
– Biba Hendrik
– Marcus Zabel

AkCie

De AkCie organiseert sportieve en ontspannende activiteiten. Om het jaar af te trappen organiseert de AkCie elk jaar een zaalvoetbaltoernooi. Daarnaast heeft de AkCie afgelopen jaren activiteiten zoals schaatsen, beachvolleybal en een unihockeytoernooi georganiseerd. In de AkCie 2023-2024 zitten:
– Ismaël Karimine
– Raff van Montfort
– Sven van Efferen
– Lowiek Ruiter
– Timo Fernhout
– Bram Kiel

BaCo

De BaCo is de bar- en tapcommissie van Helix. Zij ondersteunen de BOEF op feesten met tap-, tosti-, garderobe- en muntverkoopdiensten. Daarnaast organiseren ze ook themaborrels door het jaar heen in onze stamkroeg, de Ouwe Dikke Dries. In de BaCo 2023-2024 zitten:
– Benjamin de Jongh
– Jurre Kaal
– Rens Wollaert
– Alex Martens
– Derk van Kalken
– Jens Muller
– Casper Heidendaal
– Max Kerbert.

BOEF

De BOEF is de borrel- en feestcommissie van Helix. Zij organiseren het BOEF feest en de eind barbecue. In de BOEF 2023-2024 zitten:
– Jorn Westra
– Philip Smids
– Jesse de Vries
– Wytze de Vries
– Rick Kloosterman
– Jan-Willem Reuvers
– Pieter de Jong

BataCie

De BataCie organiseert de deelname van Helix aan de Batavierenrace. In de BataCie 2023-2024 zitten:
– Rosa Koelma
– Jasper Groeneveld
– Olaf Jeurnink
– Rick Dijkhuizen
– Marco Bijkerk
– Kaj Sterk

ChariCie 

De ChariCie is een commissie van Helix die zichzelf inzet voor goede doelen. Het goede doel verschilt elk jaar en wordt door deze commissie gekozen. In de ChariCie 2023-2024 zitten:
– Kaylin Rademaker
– Stefan van den Bel
– Jelte Steer
– Daphne Lemain
– Ashlynn Reeberg

CreaCie 

De CreaCie ondersteunt het bestuur en commissies in het maken van posters voor Helixactiviteiten. Ook organiseren zij een jaarlijkse Photoshopworkshop waar de basics van Photoshop worden gedemonstreerd. In de CreaCie 2023-2024 zitten:
– August Knaap
– Kirsten Schat
– Veerle Gelderloos
– Laura van Riemsdijk
– Prithi Ghisai
– Stijn Souer
– Minoe Dammers

DiesCie 

De DiesCie organiseert de verjaardagsmaand van Helix. Helix is geboren op 20 december 1991 en daarom is het elk jaar tijd voor een groot feest. In de DiesCie 2024-2025 zitten:
– Casper Heidendaal
– August Knaap
– Niels Boukens
– Kaj Sterk
– Jens Harberink
– Janna Swuste
– Stijn Souer

FamiCie 

De FamiCie organiseert de jaarlijkse Ouderdag en een Integratdiedag. Hierdoor kunnen familieleden en vrienden meer inzicht krijgen in de studie en de activiteiten die Helix organiseert. In de FamiCie 2023-2024 zitten:
– Dieke Goodijk
– Paula van der Willigen
– Wouter Daamen
– Jasmijn van den Broek
– Marcus Zabel

IntelligenCie 

De IntelligenCie organiseert kennisverbredende activiteiten. Dit varieert van activiteiten op het gebied van cultuur en politiek tot studiegerelateerde activiteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn bezoeken aan musea, musicals, theater, Beurs en ook workshops op allerlei verschillende vlakken. In de IntelligenCie 2023-2024 zitten:
– Tycho Sangers
– Ian Bakker
– Sophie Boersma
– Biba Hendrik
– Wouter Daamen
– Lucas van Wijngaarden

Introductiecommissie 

De Introductiecommissie (IC) organiseert de introductieweek voor de bachelorstudenten van NW&I. Het doel van de introductieweek is de studenten een goede start te bieden in een nieuwe stad en met nieuwe mensen. De week bestaat uit twee delen: een deel van de week in Utrecht en een weekend op een externe locatie. De IC is een tweejaarlijkse commissie. In de IC 2024-2025 zitten:
– Marcus Zabel
– Veerle Gelderloos
– Tom Verweij
– Paula van der Willigen
– Jurre Kaal
– Lieke Christianen
Heb je vragen over de introductie, mail dan naar: introductienwi@gmail.com.

KasCo 

De KasCo, ook wel de KasControlecommissie is een ondersteunende commissie van het bestuur. Ze helpen op financieel gebied en controleren de boekhouding. Ook fungeren ze als adviesorgaan bij grote uitgaven. In de KasCo 2023-2024 zitten:
– Jasmijn van den Broek
– Dieke Goodijk
– Niels Boukens
– Laura van Riemsdijk

SymposiumCie

Aan het begin van ieder jaar organiseert de SymposiumCie het grote symposium van Helix. Op basis van het thema worden sprekers uitgenodigd die leden inzicht geven in hun vakgebied. In de SymposiumCie 2024-2025 zitten:
– Fabian Tobben
– Roos Cramwinckel
– Guust Bartels
– Sep Miltenburg
– Lars van Peij
– Tom Verweij

MasterCie 

The MasterCie is a committee that consists solely of master students. They organize activities that are interesting for master students. These can be study related activities such as workhops, but are also meant for relaxing and network building activities like drinks and dinners. This year the committee consists of:
– Floris Vreugdenhil
– Tjeerd Nijdam
– Sonja Nieuwenhuijs
– Hiranya Teunissen
– Kim van Leussen
– Bryan Rondeel

RedactCie 

De RedactCie is verantwoordelijk voor de productie van het jaarboek van Helix. Deze staat gevuld met columns, foto’s en nog veel meer! In de de RedactCie 2023-2024 zitten:
– Niels Boukens
– Kevin van der Weijden
– Lieke Christianen
– Dante Wiersma
– Mees Visser
– Steven Ang
– Tijmen van den Berg
– Stijn de Jong

Raad van Advies 

De Raad van Advies (RvA) is een commissie bestaande uit oud-bestuurders die gedurende het jaar ondersteuning bieden aan het bestuur. Zij geven advies op belangrijke (vraag)stukken. In de RvA 2023-2024 zitten:
– Sonja Nieuwenhuijs
– Biba Hendrik
– Tom van Munster
– Jasmijn van den Broek
– Dieke Goodijk
– August Knaap

SjaerCie 

De SjaerCie is een commissie voor en door eerstejaars studenten. Deze commissie organiseert vaak erg originele en uiteenlopende activiteiten. Voorbeelden van activiteiten zijn pokertoernooien, filmavonden, een bezoek aan de Wereld Draait Door en een breed scala aan bierspelcompetities. In de SjaerCie 2023-2024 zitten:
– Annelique Ganzevles
– Pim Schuurman
– Rosa Koelma
– Mees Overbeek
– Floor de Jong

SSU 

De SSU Foundation organiseert ieder jaar een extra-curriculair programma voor de meest excellente studenten van de bachelor Natuurwetenschap en innovatiemanagement en de masters Innovation Sciences en Sustainable Business & Innovation. Dit programma bestaat uit twee delen: een case study voor een bedrijf in Nederland om innovatie in het bedrijfsleven te ontdekken en een studiereis om innovatie in een cultureel perspectief te zien. Voor meer informatie over het SSU Programma, klik hier.

Sun&Cie 

De Sun&Cie is de zomervakantiecommissie van Helix. De Sun&Cie organiseert een vakantie van een week naar een zonnige bestemming die ieder jaar vlak na de laatste tentamens van blok 4 plaatsvindt, hét ultieme vakantiegevoel. Doorgaans gaan er tussen de twintig en dertig Helixanen mee met deze vakantie om te chillen en te feesten. Voorgaande jaren is de Sun&Cie naar Kos, Cyprus, Split en Pula geweest. In de Sun&Cie 2023-2024 zitten:
– Bram Kiel
– Axel Dirkse
– Sophie van den Ven
– Lars Donath
– Mike Visser
– Lieke Christianen

WeekenCie 

De WeekenCie organiseert voor Helix een leuk weekendje weg in oktober. Tijdens dit weekend worden er veel spellen gespeeld en in de avond bestaat het weekend uit feesten. In de WeekenCie 2024-2025 zitten:
– Derk van Kalken
– Stijn de Jong
– Ashlynn Reeberg
– Floor de Jong
– Mees Overbeek
– Rosa Koelma

WinXie 

De WinXie organiseert de wintersportvakantie van Helix. Elk jaar gaan we met een groep enthousiaste wintersporters naar de bergen om kilometers op de latten te maken. De WinXie is een halfjaarlijkse commissie en wisselt daarom in februari. In de WinXie 2024-2025 zitten:
– Mees Visser
– Jesse de Vries
– Thijs Smulders
– Paula van der Willigen
– Sophie van de Ven
– Lars Donath

PaparaCie 

De PaparaCie is de fotocommissie van Helix. In de PaparaCie 2023-2024 zitten:
– Lieselot Gorter
– Fleur van der Arend
– Floris Vreugdenhil
– Tom van Munster
– Pim Schuurman
– Janna Swuste
– Jens Harberink

ConsultanCie

De ConsultanCie beheert het consultancybedrijf van Helix. In de ConsultanCie 2024-2025 zitten:
– Kaj Sterk
– Philip Smids
– Jasper Groeneveld
– Lars Donath