Disputen

NWSV Helix heeft vier gezelligheids disputen. Disputen zijn een manier om leden uit verschillende jaarlagen en alumni te verbinden met dezelfde interesses. Daarbij organiseren disputen af en toe activiteiten voor Helix. De disputen zijn sinds de oprichting van Helix samengesteld door leden en de meeste zijn nog actief en krijgen jaarlijks nog leden erbij. De vier disputen van Helix zijn: Valeria, het Polyfoon Gezelschap, Buitengewoon Academisch Denkers Dispuut en het Gastronomisch Genootschap Dionysos.

Het eerste dispuut werd officieel op de ALV van woensdag 22 februari 2006. Dit is het Polyfoon Gezelschap, het ‘gezelschap’ heeft vier waarden waar het zich aan hecht: muziek, verre reizen, decadent eten en drinken en filosoferen over het leven. Het gezelschap komt samen om over deze onderwerpen te converseren onder het genot van een borrel.

Het dispuut Dionysos werd officieel op de ALV van 8 juni 2008. Dit dispuut is opgericht om het culinaire gehalte van Helix te verrijzen. Hierbij is het doel om op meerdere activiteiten maaltijden te faciliteren. Daarnaast is het doel ook om maatschappelijk meer bij te dragen vanuit Helix. Echter heeft dit dispuut geen leden meer die student zijn of actief zijn bij Helix. Daardoor wordt het door Helix niet meer erkent als een dispuut van Helix.

Het Buitengewoon Academisch Denkers Dispuut werd officieel op de ALV van 16 februari 2010. Het begon als dispuut met 6 man en is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 35 leden. Het doel van dit dispuut is zijn leden verder ontwikkelen op het gebied van intellect. Een academicus moet problemen in een maatschappelijke context kunnen plaatsen, een gedegen politieke, culturele en filosofische basis hebben, een mening kunnen vormen over de grote uitdagingen van onze tijd, zijn mening sterk en helder kunnen overbrengen en verder kunnen kijken dan zijn eigen vakgebied. Dit dispuut probeert met deze principes elkaar te testen en versterken.

Het Dames Dispuut Valeria werd officieel op de ALV van 23 maart 2013. Dit dispuut richt zich op het naar voren laten komen van de vrouwelijke leden binnen Helix, de gezelligheid die zij met zich meebrengen en het creëren van een extra mogelijkheid om ambities te delen en hun carrièrepotentie te benutten.