Vertrouwenscontactpersonen Helix

In 2023-2024 zijn er twee vertrouwenscontactpersonen, Eliane Schilte en Bart Evers. Een vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging als je te maken hebt (gehad) met grensoverschrijdend gedrag of als je je mentaal niet goed voelt. Ze bieden een luisterend oor en verwijzen, indien gewenst, door naar een hulpverlener. Een vertrouwenspersoon is een gespecialiseerd persoon binnen de Universiteit Utrecht. Deze is getraind om inhoudelijke begeleiding te bieden aan de melder. Je kan contact opnemen met vertrouwenscontactpersoon Bart door te mailen naar: vcphelix.a@gmail.com. Je kan contact opnemen met vertrouwenscontactpersoon Eliane door te mailen naar: vcphelix.b@gmail.com. Alleen de vertrouwenscontactpersonen hebben toegang tot de mail. Daarnaast hebben de vertrouwenscontactpersonen een cursus gevolgd bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Hieronder stellen de vertrouwenscontactpersonen zich voor.

Lieve Helixianen,

Mocht je me nog niet kennen: hallo! Ik ben Eliane, 24 jaar en na het afronden van NW&I en een bestuursjaar nu alweer bijna klaar met de master Energy Science. Met gepaste trots draag ik dan ook titels als ‘fossiel’ en ‘dino’ omdat je me nog steeds geregeld tegen kunt komen bij Helix. Daarnaast ben ik dit jaar samen met Bart vertrouwenscontactpersoon! 

Je kunt altijd bij mij terecht voor een gezellige babbel maar ik sta ook graag voor je klaar om serieuzer in gesprek te gaan over iets waar je mee zit. Samen kunnen we dan kijken naar een passende oplossing waar jij je fijn bij voelt. Ik ben bereikbaar op vcp.helix.b@gmail.com. 

Heejj Helixianen,

Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben Bart en, op het moment van schrijven, 21 jaar. Ik ben inmiddels vierdejaars student en ondanks dat ik een half jaartje in Twente ga studeren heb ik erg veel zin om weer bij Helix mee te draaien dit jaar. Ik houd van skiën en mijn lievelingsdier is een geit. Naast dat staan Eliane en ik voor jullie klaar als vertrouwenscontactpersoon.

Mocht er iets zijn waar je tegen aanloopt, mee zit, of gewoon heel erg blij mee bent kunnen we altijd even samen kletsen. Als mede-student kan ik je een luisterend oor bieden en zouden we eventueel samen naar oplossingen of antwoorden kunnen zoeken. Jullie kunnen mij bereiken op: vcp.helix.a@gmail.com.