Energie & Transport – Tijn van der Gulik

Hoi mede NW&I’er! Wat goed dat je je verdiept in de keuze tussen Energie & Transport (ET) en Life Sciences (LS). Ik ben Tijn van der Gulik en in het studiejaar 2020 heb ik gekozen voor de ET track. Voor mij was het kiezen vrij gemakkelijk. Ik heb niet zoveel met biologie of life sciences in het algemeen, maar juist wel met energie en transport. Voordat ik aan NWI begon heb ik Maritieme Techniek aan de TU Delft gestudeerd, mijn interesse voor energie- en transportsystemen is daar begonnen. 

Toen ik de vakken van de ET track bij NW&I zag wist ik gelijk dat dat voor mij de juiste keuze zou zijn. Tijdens Science of Energy Technologies, Applied Thermodynamics and Energy Conversion en Energy Analysis heb ik alle tools en kennis verkregen om energie- en transportsystemen helemaal te kunnen begrijpen en analyseren. In combinatie met Management of Energy and Transport Technologies heb ik ook nog eens geleerd hoe je voor dergelijke systemen keuzes op het gebied van beleid en management kan maken.

Ik vond het heel fijn dat de track-specifieke vakken een goede aanvulling zijn op de innovatiewetenschap die bij NW&I natuurlijk ook centraal staat. Je kan ongeacht je gekozen track ook nog gewoon aan de slag met innovaties binnen andere domeinen.

Ik heb nu een compleet beeld van energie- en transportsystemen, en bovendien heb ik mijn interesse in het bijzonder voor (inter)nationale energiesystemen verder kunnen ontwikkelen. Door de vakken van de ET track is mij duidelijk geworden dat de innovatiewetenschappen me minder trekken. Het plezier dat ik aan de ET track beleefd heb heeft er dan ook grotendeels voor gezorgd dat ik de master Energy Science heb gekozen.

Als je nog twijfelt tussen de twee tracks kan ik je zeker aanraden om de optie te overwegen  om beide tracks te volgen. Het is niet een voor de hand liggende keuze maar het komt vaker voor. Ook kan ik je zeker aanraden om in de cursuscatalogus op osiris de verschillende track-specifieke vakken te bekijken. Hier kan je een redelijk uitgebreide beschrijving van de opzet en inhoud vinden, dit heeft mij in ieder geval erg geholpen met het kiezen van vakken voor mijn vrije keuzeruimte.

 

Heb je nog vragen over de trackkeuze? Benader me dan gerust via tijn@vandergulik.com of 0617414854.