Meteen naar de inhoud

Energie & Transport – Tycho

Hey, ik ben Tycho en ik heb gekozen voor de Energie & Transport track. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn bachelor en ben erg blij dat ik voor deze track heb gekozen. De keuze voor een track moet al erg snel in je eerste jaar gemaakt worden, dus vandaar dat ik hierbij even toelicht wat ik van mijn track vind. 


Ik zie mezelf als multidisciplinaire student met veel interesses. Wel lag Wiskunde B en Natuurkunde mij wel prima op de middelbare school en vond ik het wel ‘leuk’ om berekeningen te doen enzo. In de vakken Science of Energy Technologies (1e jaar), Thermodynamics (2e jaar) en Energy Analysis (3e jaar) komen deze berekeningen ook veel terug en ik vond dit een leukere manier van een vak volgen in plaats van weer een theoretisch vak waar je een hoorcollege moet volgen en papers moet lezen. Naast deze 3 vakken heb je in het eerste jaar Management van Energie en Transport Technologies (1e jaar) wat iets meer context geeft aan de energie en transport technologieën. Ik merkte zelf dat de grootste nadruk van de track ligt op Energie en duurzaamheid en nauwelijks op Transport, maar dit vond ik juist chill. Qua moeilijkheid is het wel wat pittiger dan andere vakken, dus hier is het belangrijk om wél gewoon de colleges te volgen 🙂


Ik raad deze track zeker aan aangezien de energiesector een van de belangrijkste sectoren van de wereld is en er nu bizar veel vraag is naar energie consultants en experts. Zelf werk ik nu naast mijn studie bij EnergiePartners, waar ik bedrijven adviseer over energie besparen. E&T heeft mij hierbij wel geholpen bij mijn baan. Ook denk ik na over de master Energy Science, wat nog dieper induikt op methodes en analyses over energie. 

Ik vond E&T dus een leuke toevoeging aan NW&I en heb veel geleerd over problemen en oplossingen gerelateerd aan de energietransitie.

1 - 1

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!