Innovation Management TU/e

Innovation Management - TU/e

Mijn naam is Iris Borst. Momenteel 23 jaar en wonend in Eindhoven. Na mijn bachelor Industrial Engineering aan de TU Eindhoven stond ik voor de keuze om mijn master te bepalen. Opnieuw natuurlijk weer vele opties beschikbaar. Al snel viel mijn keuze op de master opleiding Innovatie Management.  De keuze voor mijn master opleiding vond ik een stuk makkelijker. Na 3 jaar studeren had ik immers een beter idee van welke onderdelen me wel en niet interesseerde. Mijn eerste stap was dan ook om nog eens terug te kijken naar de vakken die ik gevolgd heb tijdens mijn bachelor. Welke waren mijn favoriet en welke totaal niet en waarom vond ik dit? Dit hielp mij om beter te bepalen waar mijn interesses lagen en wat me motiveerde om te studeren. Ik vond het interessant om met de strategie en innovatie van bedrijven bezig te zijn. Voor mijn gevoel twee essentiële onderdelen die het verschil maken tussen een succes en een flop.

Binnen innovatie management draait alles om innovaties en de onderwerpen die ermee te maken, van idee generatie tot het juiste marketing en financiële plan om het product op de markt te brengen. Daarnaast past de manier van lesgeven van de Technische Universiteit Eindhoven me erg goed. Het is een fijne afwisseling tussen het opbouwen van theoretische kennis het toepassen in praktijk gerelateerde opdrachten. De vakken binnen de opleiding bevallen dan ook erg goed. De vakken zijn toegespitst naar de huidige tijd en mogelijkheden in de toekomst.

Ook bouw je tijdens je master al toe naar het professionele leven. Door zowel praktische opdrachten tijdens de vakken in samenwerking met bedrijven tot de mogelijkheid in stages. Daarnaast is het ook erg gebruikelijk om je master thesis uit te voeren bij een bedrijf. Gedurende de master zijn er voldoende mogelijkheden om al wat ervaringen op te doen en te onderzoeken wat je in een beroep zoekt.

Last, but not least, Eindhoven. Eindhoven is een kei gezellige stad en er valt van alles te beleven. Van de verschillende studentenactiviteiten en carnaval tot de evenementen in de stad als bijvoorbeeld Glow en de Dutch Design Week. Door alle leuke evenementen ontmoet je ook snel veel mensen. Hierdoor voelde ik me snel thuis in Eindhoven en op de campus en is er altijd wel iets waar je je ontspanning in kan zoeken na het studeren. Maar naast alle festiviteiten, is het ook een groot voordeel dat de High Tech Campus en de stad in nauwe verbinding staan. Dit zorgt er voor dat je snel in contact kan komen met interessante bedrijven. Van de grote gevestigde bedrijven tot nieuwe inspirerende startups.

Maar hoe kies je nu de juiste opleiding? Het heeft mij heel erg geholpen om terug te kijken naar de vakken die ik gedaan heb in mijn bachelor. Wat vond ik leuk aan deze vakken en wat niet? Vervolgens heb ik het lijstje van de onderdelen die ik leuk vond naast de verschillende studies gelegd. Hierdoor kon het aantal al snel reduceren naar een behapbaardere hoeveelheid. Mocht je er nou bij je top 3 niet uitkomen, zou ik zeker een meeloop dag plannen. Hierdoor krijg je een beter beeld van de studie, maar ook van de sfeer van de campus en de stad.