Meteen naar de inhoud

Innovation Sciences TU/e

Mijn naam is Joep van Schelven en ik studeer alweer vier jaar in het mooie Eindhoven. Dit jaar ben ik begonnen aan de master Innovation Sciences. Een breed georiënteerde master die zich vooral bezighoudt met de vraag; Hoe kunnen we de juiste innovaties stimuleren om door te breken in de maatschappij?

Voordat ik besloot om aan deze master te beginnen was ik geïnteresseerd in zowel meer toegepaste/ technische vakken als vakken waarin grotere sociale vraagstukken werden behandeld. Innovation sciences op de TU/e bied hier een mooie combinatie in, waarbij de nadruk wel echt ligt op de maatschappelijke vraagstukken.

De vaste vakken die je gaat volgen zullen dus vooral gaan over hoe je een maatschappij of regio zo kan vormen dat er veel innovatie kan plaatsvinden. Ook wordt er altijd kritisch gekeken naar de aard van de innovaties om er zeker van te zijn dat deze innovatie geen onrechtvaardige gevolgen met zich mee brengt. Een klein beetje ethiek komt dus ook aan bod.

Verder leer je alles over hoe innovaties en een samenleving elkaar beïnvloeden en hoe je deze kennis kan gebruiken om te voorspellen hoe een innovatie proces zal aflopen of wat het nodig heeft om beter gestimuleerd te worden. Dit zijn precies de vraagstukken waar ik energie van krijg.

Bovenop deze vakken krijg je ook de ruimte om verscheidene technische vakken te volgen aan andere faculteiten. Denk aan smart-grid gerelateerde vakken of vakken over duurzame bouw, maar de mogelijkheden zijn nog veel groter. Als kers op de taart wordt je ook nog alle vrijheid gegeven om gedurende de master een half jaar naar het buitenland te gaan. Dit wordt zeer aangemoedigd omdat de studie een internationaal perspectief zeer belangrijk vind voor zijn studenten.

Kortom, als jij net zoals ik een studie zoekt die bezig is met de grote vraagstukken van vandaag, veel vrijheid en keuze ruimte bied en multi-disciplinair is. Dan zou ik zeker een komen kijken bij Innovation sciences in Eindhoven.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!