Life Sciences – Sophie Boersma

Hoii, ik ben Sophie, 21 jaar oud en zit inmiddels in het derde jaar van onze bachelor. Ik ben begonnen met mijn studie in 2020. Al vrij snel na de start moesten we een keuze maken tussen de verschillende tracks. Ik heb toen gekozen voor de Life Sciences track. Ik vond het best wel een lastige keuze omdat ik geen biologie heb gevolgd op de middelbare school, maar ik wel merkte dat mijn interesses meer bij de life sciences liggen. Na overleg met de studieadviseur en een ouderejaars student, was ik overtuigd dat ik toch beter voor LS kon gaan. Ik heb wat harder moeten werken dan m’n medestudenten met biologie, maar inmiddels al mijn track vakken gehaald. Ik vond de vakken van de track eigenlijk de leukste vakken van de studie en zit nu ook te kijken naar een master gericht op innovaties in dit vakgebied. Al met al heb ik dus zeker de goede keuze gemaakt. Mocht je niet zo goed weten welke keuze je moet maken, zou ik vooral even met wat ouderejaars studenten praten en/of de studieadviseurs. Zij weten goed wat je kan verwachten bij de verschillende tracks en dat heeft mij heel erg geholpen bij m’n keuze. Daarnaast kun je ook altijd in je profileringsruimte wat vakken volgen van de andere track, als je beide interessant vindt.