Marco in Koashiung Taiwan

Marco in Koashiung Taiwan

Mijn naam is Marco en ik ben op exchange geweest in het eerste semester van mijn vierde jaar Natuurwetenschap en Innovatiemanagement. Mijn exchange ging naar Koashiung Taiwan. In eerste instantie wilde ik graag naar de Verenigde Staten. Dit was echter een TU, wat inhield dat ik iedereen die Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde voor mij moest laten op de lijst. Toen ik wist dat dit niet door ging, heb ik mijn keuze veranderd naar Taiwan. Ik wilde toen graag iets totaal anders dan wat ik gewend was, anders dan de Westerse samenleving. Een nieuwe en voor mij nog onbekende cultuur. Wat meespeeld in mijn keuze was dat Taiwan een ontwikkeld land is met waanzinnig uiteenlopende natuur. Van hoge bergen, tropische jungle, en prachtige koraalriffen. Dit terwijl de universiteit in Kaoshiung ligt op een bergrug aan zee. Vakken zoals zeilen, kayakken en yoga kunnen worden gegeven op het privestrand van de universiteit en leveren zelfs ECT’s op. Toen ik dit eenmaal wist was de keuze snel gemaakt.

Omdat ik in mijn vierde jaar ben gegaan had ik al veel punten gehaald. Ik hoefde dan ook niet zo hard te studeren en heb maar drie vakken gevolgd. De mogelijkheid om Mandarijn te leren heb ik gepakt, en daarnaast heb ik nog twee vakken gevolgd die ik interessant vond. Ship and Offshore Structural Mehanics en Global Environmental Change. Door deze vakken te kiezen had ik op donderdagmiddag al weekend en hoefde ik pas op dinsdagmiddag terug te zijn voor les. Dit gaf mij de mogelijkheid om veel uitstapjes te maken. De hoofdstad Taipei of duiken in het zuiden van het land zijn triptjes die meermaals gemaakt zijn. Daarbij is het in de zomer niet kouder dan 28 graden, dit waren ook mijn eerste twee maand. Omdat je bij strand bent betekend dit uiteraard een hele rits aan prachtige beachparties. Heerlijke vulkanische hotsprings in de regen in Taipei of 1 van de 3 zoutwaterhotsprings wereldweid op Green Island waren super gave dingen om mee te maken.

Door een half jaar in een totaal verschillende cultuur te leven en lessen te volgen heb ik voor mijzelf belangrijkere dingen beter kunnen scheiden van minder belangrijke dingen. Ik maak mij minder druk om kleine dingen waar ik vroeger nog wel eens drukker mee was.

Ik ging naar Taiwan toen daar nog volle Coronasituatie was. Internationale studenten waren de allereerste groep die werden toegelaten onder bijzonder visa omstandigheden. Van Taipei naar Kaoshiung moest ik in een coronataxi en daarna acht dagen in quarantiane zitten voordat ik mij mocht melden bij de universiteit. Tot november was het voor toeristen, zakenreisen en alle andere redenen niet mogelijk om Taiwan binnen te komen. De situatie is normaal zo anders dat dit niet representatief is voor ‘normale’ jaren.

Iedereen die op exchange gaat of wil gaan, zorg dat je goed inleest in de lcoatie waar je heen gaat zodat je weet wat je kunt verwachten en je een beetje algemene kennis hebt van het land. Als je dit doet, ga je ongetwijfeld een fantastische tijd hebben.

Vind je het leuk om het avontuur van Marco te lezen? -
5/5