Meteen naar de inhoud

Water, Klimaat & Ecosystemen - Jeroen Bos

Hoi hoi, ik ben Jeroen, inmiddels alweer bijna afgestudeerd aan de prachtige bachelor die jij nu ook aan het doen bent! Ik heb de track Energie & Transport in mijn tweede jaar afgerond en ben in datzelfde jaar begonnen met mijn minor. De tijd vliegt echt voorbij in je studententijd, belangrijk is daarom ook om op tijd erachter te komen welke vakken of minor je wellicht wilt gaan doen in de komende jaren. Als je naar mij toe was gekomen in mijn eerste jaar met de vraag welke minor of vakken ik wilde volgen had ik simpelweg geen antwoord kunnen geven, ik was iemand met een breed interessegebied en dat ben ik nog steeds. Hoe ben ik uiteindelijk bij de minor Water, Klimaat & Ecosystemen terechtgekomen?  Ik zocht naar meer verdieping in hoe wij als mens in de toekomst duurzamer met de planeet samen moeten gaan leven. Je komt bij NW&I natuurlijk in aanraking met allerlei innovaties die vaak bedoeld zijn om de wereld een stukje beter te maken of te verduurzamen, alleen miste ik toch een aantal onderwerpen, zoals hoe moet ons landgebruik gaan veranderen als we onze voedselvoorziening moeten verduurzamen en dat terwijl de wereldbevolking nog steeds groeit. 

 

Of de minor Water, Klimaat & Ecosystemen echt aansloot bij de verdieping die ik zocht weet ik niet zo goed. Tijdens de minor leg je allereerst een stevige basis over wat klimaatverandering nou precies is op wereldniveau, hoe moet de mens duurzaam omgaan met natuurlijke bronnen, biodiversiteit en menselijke maatschappijen met het vak duurzame ontwikkeling, daarnaast leg je een basis voor de scheikundige processen die gepaard gaan met klimaatverandering bij het vak chemistry and the environment. Uiteindelijk kies je nog 2 vakken uit een lijst van 6 vakken. Deze vakken hebben bijna allemaal een redelijk ecologische basis en zijn vaak ook redelijk interdisciplinair zoals je gewend bent bij NW&I. Ook de werkwijze binnen de vakken kun je sterk vergelijken met NW&I, veel groepsprojecten waarbij je een paper schrijft en de resultaten van je onderzoek voor een groep presenteert samen met een toetsing in de vorm van een examen. Naast de ‘standaard’ werk- en hoorcolleges heb je voor sommige vakken ook computer practicals waarbij je bijvoorbeeld moet modelleren of veldwerk opdrachten die je moet doen. 

 

Mijn gouden tip voor het zoeken van een eventuele minor is: struin eerst gewoon alle beschikbare minors door op de website van de uni en bekijk dan alle vakken op osiris eens goed door die bij deze minor passen. 

 

 

Groetjessss, 

 

 

Jeroen 

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!