Veerle in Sydney

Veerle in Sydney

Hoi, ik ben Veerle en in de tweede periode van mijn vierde jaar ben ik op exchange gegaan naar Macquarie University in Sydney, Australië. Bij mijn keuze hebben vooral de taal, het weer en de cultuur een grote rol gespeeld. Graag wilde ik in een Engelstalig land wonen om makkelijk met iedereen te kunnen communiceren, zowel op de universiteit als daarbuiten. Wat mij ook erg aantrok waren de zomers met gemiddeld 30 graden en de winters waar je overdag alleen een truitje hoeft aan te trekken. Mijn idee van Australië was een laid back en gezellig land waar de cultuur wel een beetje anders is dan in Nederland, maar niet zo extreem, waardoor je je er gemakkelijk thuis kan voelen. Dit bleek achteraf ook zeker waar te zijn! 

Omdat ik aan het einde van mijn studie was, had ik maar 1 vak nodig om af te studeren. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om maar 3 vakken te volgen, wat ertoe leidde dat ik uiteindelijk niet veel aan mijn studie heb gedaan. De vakken die ik heb gevolgd waren Introducing Indigenous Australia, Environment and Society, en Sustainability in International Business. Mijn rooster bestond uit maandagochtend tot woensdagmiddag hoor- en werkcolleges, waarna mijn vierdaagse weekend begon. Dit gaf mij genoeg tijd om met mijn vrienden de stad en de omgeving te verkennen. Van surflessen op Manly beach en weekendjes weg naar de Blue Mountains tot salsa dansen in fancy clubs en cocktails drinken op rooftop barren met uitzicht op het Opera house. Ik heb in elk geval enorm vermaakt. Daarnaast ben ik ook 2 weken naar Nieuw-Zeeland geweest tijdens de mid-semester break. 

Ik woonde op campus in een college, waarbij ik dus met ongeveer 200 andere studenten samenwoonde. Doordat we alle maaltijden samen aten in de cafetaria en iedereen zich voornamelijk in de vele gezamenlijke ruimtes bevond, heb ik daar veel vrienden gemaakt en me nooit verveeld. Er zijn ook andere opties voor accommodatie, dus zorg ervoor dat je van tevoren goed inleest over wat er bij je zou passen.

Een van de dingen waar je rekening mee moet houden in Australië zijn de kosten. Helaas zorgen het drinken, eten, uitgaan en weekendjes weg ervoor dat je bankrekening sneller leegloopt dan je zou willen. Zorg er dus voor dat je genoeg gespaard hebt om ultiem te kunnen genieten van je exchange. Ik heb nog geprobeerd een baan te zoeken, maar dat is helaas niet gelukt. De arbeidsmarkt was op dat moment erg ruim en bij mij in de buurt kon ik helaas niks vinden. 

Voor iedereen die erover denkt om op exchange te gaan, ik zou het zeker doen! In de periode dat ik in het buitenland heb gewoond heb ik veel over mezelf en de wereld geleerd en vrienden voor het leven gemaakt. Het is eventjes wat werk om alles te regelen, maar dan heb je wel een hele gave ervaring die je nooit meer zal vergeten!