Open Traineeship Energietransitie

Talent voor Transitie biedt hét open energietransitie traineeship aan voor startende energieprofessionals. Ben jij op zoek naar een baan waarin je jezelf kan ontwikkelen onder begeleiding van een toffe organisatie en een brede blik op de energietransitie kan opbouwen? Bij Talent voor Transitie krijg jij een vliegende start voor de energie van morgen.

Wat doe je zoal als trainee energietransitie?

De energietransitie kan sneller. En daar hebben we jou voor nodig. Als trainee bij Talent voor Transitie zet jij jouw schouders onder uitdagende projecten bij verschillende organisaties die jouw frisse, nieuwe energie kunnen gebruiken. Weet je nog niet precies waar jouw talenten het beste tot zijn recht komen, waar jij energie van krijgt en wat jouw plek is in de veranderende energiewereld? Talent voor Transitie biedt jou de kans om te experimenteren, dit samen met ons uit te zoeken en tegelijkertijd aan een breed netwerk te bouwen. Bij het open traineeship doe je energiekennis op tijdens je projecten én werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling in het ontwikkelprogramma.

Wat voor projecten kan ik verwachten?

TvT-ers kom je overal tegen in de energiewereld, van junior stedelijke energietransitie tot programma manager bij nationale onderzoeksprogramma’s. We werken in projectmanagement functies bij zonne- en windprojecten en helpen innovatieve startups om prototypes te bouwen. We bouwen aan energienetwerken, en denken mee met bewoners die van het gas af moeten. Welk project het beste bij jou past? Die keuze is volledig aan jou, we gaan samen met jou en mogelijke opdrachtgevers in gesprek. Zo zorgen we ervoor dat er altijd een perfecte match is. 

Wat houdt het ontwikkelprogramma precies in?

Wanneer je start, ben je direct onderdeel van een enthousiaste groep startende energieprofessionals. Naast contact met je lichting, heb je bij gezamenlijke events ook veel contact met de andere trainees binnen Talent voor Transitie. Tijdens intervisie-momenten deel je kennis uit en help je elkaar met uitdagingen waar je in je opdracht tegenaan loopt. Ook buiten deze momenten is er altijd de mogelijkheid om je mede trainees even aan te schieten. Professionele én persoonlijke ontwikkeling staan namelijk centraal in het programma, hierom krijg je ook een persoonlijke coach. Daarnaast volg je gave workshops, inhoudelijke masterclasses en leer je alles over energie, advies geven, projectmanagement en coalities bouwen. 

Dit beschrijft jou

Jij bent nieuwsgierig, energiek en hebt een sterke intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzame, fossielvrije toekomst. Je krijgt energie van uitdagende vraagstukken en je haalt plezier uit het zetten van nieuwe stappen, voor jezelf en je omgeving. Ook ben je recent afgestudeerd, heb je niet meer dan 2 jaar werkervaring en aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en energie.

Wat je van ons mag verwachten

Een springplank in de energiewereld. Bij Talent voor Transitie ben je onderdeel van een levendige community die niet alleen bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie, maar ook plezier. Je krijgt de ruimte om te leren en te experimenteren terwijl je kunt rekenen op een veilige thuisbasis, waar je collega’s altijd kunt bereiken en kan sparren wanneer nodig. Je ontdekt diverse werkomgevingen en krijgt de kans om je zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak te ontwikkelen. Zo bouw je aan een breed en blijvend netwerk. En, niet onbelangrijk: een marktconform salaris.

Heb jij het vermogen om de energietransitie te versnellen? Ga snel naar onze website via talentvoortransitie.nl en meld je aan. Je kan ons ook bellen op 0851307530 of mailen naar info@talentvoortransitie.nl.