Vacature Sira Incentives

Innovatie Consultant

Fulltime baan of bijbaan als werkstudent (0-4 jaar werkervaring)

Achtergrond

Als Innovatie Consultant ondersteun en adviseer jij start- en scale-ups bij het aanvragen van subsidies of kredieten voor innovatieve projecten. Als consultant durf jij zelfstandig beslissingen te nemen en ga je de discussie niet uit de weg. Jij brengt de meest actuele kennis in van subsidie/krediet trajecten en consulteert de ondernemer om de slaagkans van een aanvraag te optimaliseren. In de meeste gevallen delen wij het risico van het werk met de ondernemer, waardoor successen gezamenlijk gevierd worden!

Wij zoeken iemand met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, iemand die zelf beslissingen durft te nemen, technisch- en financieel inzicht heeft en over goede sociale vaardigheden beschikt. Qua inhoudelijke kennis is een achtergrond in Life science, ICT, duurzame energie of circulariteit een pre, geen vereiste. Wel wordt verwacht dat je een intrinsieke motivatie hebt op het gebied van innovatie en dat je bereid bent je kennis bij te spijkeren om de klant zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Daarnaast is enige basiskennis op het gebied van bedrijfsfinanciering een pre.

Wij bieden een flexibele werkomgeving waarbij veel ruimte is voor eigen invulling van de werkdag. Vanuit het team wordt een beroep gedaan op je verantwoordelijkheid, wat betekent dat invulling van je werkweek veelal vrij wordt gelaten. Daarbij is het wel de bedoeling dat je je eigen kansen pakt.

Als Innovatie consultant herken jij je in het volgende

 • Beschikt over een WO diploma;
 • Bij voorkeur in de richting Natuurwetenschap en innovatiemanagement, Biomedische wetenschappen, Life Science en Technology, Duurzame energie, Informatie technologie of vergelijkbare richtingen;
 • Interesse op het gebied van innovatie;
 • Sterke analytische vaardigheden, resultaatgericht, accuraat, met oog voor kwaliteit, ondernemend, proactief en zelfstandig;
 • Ambitieus, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • In staat om overtuigende en inhoudelijk sterke stukken op te stellen op basis van input uit gesprekken;
 • Woonachtig in de regio Utrecht, Amsterdam.

Als consultant bij Sira Incentives ben je dagelijks bezig met

 • Opstellen van projectplannen & projectbegrotingen in directe samenwerking met de klant;
 • Het voeren van acquisitiegesprekken met klanten op locatie of via digitale meetings;
 • Het adviseren van klanten bij administratieve verplichtingen o.b.v. verstrekte subsidies of kredieten;
 • Inventariseren van nieuwe subsidies en/of kredieten en deze bij bestaande klanten onder de aandacht brengen;

Dit zoek jij als geschikte kandidaat in een baan

 • Salaris tussen € 2.850 en € 3.500 op basis van ervaring (fulltime dienstverband, 40 uur);
 • In overleg is een bijbaan functie als werkstudent ook mogelijk naast je studie;
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Volledig verzorgde lunch;
 • Reiskostenvergoeding (OV-kaart of kilometervergoeding) en pensioenplan;
 • Gezelligheid op de werkvloer, wekelijkse borrels en geregeld uitjes en activiteiten buiten de deur;
 • Ruim kantoor in Amsterdam Sloterdijk (op 10 minuten loopafstand van station Amsterdam Sloterdijk) en in Bilthoven (5 minuten lopen vanaf station Bilthoven)

Sira Incentives

Sira Incentives is een groeiend financieel-technisch adviesbureau, dat als intermediair actief is in de Lifescience & MedTech, innovatieve ICT,  Energie, Duurzaamheid & Circulaire economie, met de focus op het begeleiden van subsidie- en kredietaanvragen. Sira Incentives maakt onderdeel uit van Sira Companies, verder bestaande uit Sira Consulting. Met onze gezamenlijke ervaring zijn wij in staat om op een zeer snelle manier gedegen begrip te verkrijgen van de processen en ontwikkelingsplannen van onze klanten. Door ruime ervaring in de verschillende sectoren en een breed netwerk van kleine en grote Nederlandse klanten onderscheiden wij ons van onze concurrentie.

Ons bedrijf kenmerkt zich door de ruimte die wij mensen bieden om persoonlijke invulling te geven aan hun ambities; een informele sfeer en ondernemerschap is daarbij een duidelijk uitgangspunt. Wij zijn een jong, sterk, gemotiveerd en ambitieus team waarin veel aandacht wordt gegeven aan het behouden van een collegiale teamspirit. De voordelen van een klein team zijn de korte lijnen en het ontbreken van bureaucratie en vastgeroeste hiërarchische structuren.

Op de werkvloer geldt een goede balans tussen een goed gesprek en geconcentreerd werken. Lunch wordt vanuit het bedrijf geregeld en gebeurt altijd gezamenlijk. Op vrijdag is er wekelijks een gezellige borrel. Het team bestaat voornamelijk uit jonge mensen

Solliciteren?

Interesse om bij ons te komen werken en gelijk aan de slag te gaan met uitdagende projecten? Pas jij in het gezochte profiel? Samen kijken we graag of een positie bij Sira Incentives iets voor jou is.

Stuur je motivatiebrief en cv naar rob.blank@siraincentives.nl.